Mijn account

Chinese kasten

Wil je echt kunnen ontspannen in huis dan is een Oosterse sfeer ideaal.

In de stressvolle tijd waarin we leven zijn veel mensen op zoek naar balans en rust. Vooral in de inrichting van de woning is dit van groot belang, omdat dat de plek is waar we tot rust komen en weer nieuwe energie opdoen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de oosterse of Aziatische woonstijl steeds vaker terugkomt, dankzij de gerichtheid op balans en het ontdekken van jezelf.

 

De Chinese bruidskast is perfect voor de Oosterse sfeer.

 

Chinese Kasten worden al gemaakt sinds 1810. De Chinese Kast is een onderdeel van de bruidsschat: Wanneer vroeger een meisje in China trouwde, dan verliet ze haar ouderlijk huis om bij de familie van haar man te wonen. De ouders van de bruid lieten dan een mooie kast vervaardigen, een Chinese Kast, ze gaven deze dus mee als onderdeel van de uitzet aan hun dochter als aandenken aan hen. De Chinese Kast werd dan ook gebruikt om de rest van de uitzet in te bewaren !

De Chinese Kasten zijn voorzien van 3 legplanken (inclusief de bodem) en een roede.
De planken en de roede kunnen naar keuze ingericht worden, dus de kasten kunnen gebruikt worden als hang- en/of legkast maar ook als TV kast.
Tevens zijn de Oosterse kasten voorzien van 2 laden.

De afmetingen van de Chinese Bruidskast:

Hoog 175 cm
Breed 105 cm
Diep 55 cm 

 

De manshoge, rechthoekige kasten in glanzend Rood of Zwart met twee deuren en een ijzeren beslag op de deuren, in de vorm van twee halve cirkels.
Zo zien de traditionele Chinese Bruidskasten eruit. Inmiddels zijn Chinese Bruidskasten ook in vele andere kleuren verkrijgbaar.

Dus of je nu op zoek bent naar een Blauwe, Witte, Gele, Oranje of Groene Chinese Bruidskast, je vindt er bij ons altijd wel eentje die past bij jouw smaak en jouw interieur, zeker weten !

 

De Chinese Kasten zijn verkrijgbaar in de prachtige kleuren geel, rood, zwart, licht blauw, marine blauw, oriëntaals groen, grijs, aqua, paars, oranje, wit en turqoise.