Mijn account

De beste kleur kiezen voor je interieur

Kleur bepaalt de sfeer en de uitstraling van je interieur en geeft leven aan je huis Kleur kan iets accentueren maar ook laten wegsmelten in de omgeving.
Je kunt bij ons kiezen uit een heel scala aan kleuren voor je Chinese kast. Twijfel je over welke kleur je gaat kiezen of kan je niet kiezen tussen twee kleuren? Lees hier wat kleuren voor jou en je interieur kunnen doen.

Rood is de kleur van passie, warmte, dynamiek en kracht. Het is daarom een kleur die warmte en gezelligheid geeft in je huis. Rood maakt een interieur, net als bij een persoon, uitgesproken, stralend en aantrekkelijk. Je combineert deze kleur bijzonder mooi met zwart, grijs, groen en met metallic accenten met een warme gloed als messing en goud. Als je rood toepast kun je juist andere kleuren dieper, koeler of warmer laten lijken.

 

 

Donker Blauw geeft warmte en elegantie aan een ruimte. Het is een prachtige, stemmige kleur waarmee je jouw interieur een touch of chic geeft. Door de kleuren wit, zwart, grijs en zand toe te voegen ontstaat er een tijdloos en rustig interieur. Of combineer de blauwe kleur met klassieke details en creëer een interieur dat klasse uitstraalt.

 
 

Donker groen staat voor ontspanning, kalmte en vrede. Groen is de kleur van de natuur en zorgt daardoor voor een verfrissend en ontspannend effect.  Wanneer je de kleur groen met een andere opwekkende kleur combineert, creëer een exotisch effect. Maar ben je juist op zoek naar rust in je interieur, combineer dan groen met beige en grijs tinten.

 

 

Jade Groen is een rustgevende kleur welke zorgt voor een serene en heldere sfeer in huis. Als je deze groene kleur combineert met andere groentinten creëer je een harmonieus effect. Ook combineert deze kleur mooi met andere zachte kleuren zoals zacht geel en oudroze. Wil je dat het niet te zoet wordt? Kies er dan voor om een stoer statement te maken door een stoer meubelstuk zoals bijvoorbeeld een locker of robuuste houten tafel te plaatsen.

 

 

Geel is een vrolijke kleur welke geassocieerd wordt met lente, geluk en plezier. Verder het is de kleur die het meest verwant is met het licht. Al met al een positieve kleur, maar ook een aanwezige kleur. Verstandig dus om goed te bedenken hoe je dit gaat combineren. Wil je je interieur laten knallen en ben je niet bang voor een kleurtje, dan kun je geel combineren met pasteltinten. Houdt je het liever wat rustiger ga dan voor geel in combinatie met wit, grijs, taupe, zwart of mosgroen.

 

 

Wit geeft een gevoel van vrijheid, inspiratie en ruimte. Wit maakt andere kleuren levendiger en kan in alle ruimtes in huis worden toegepast. Wit combineert met alle andere kleuren en zal nooit gaan vervelen. Een slimme keuze voor je interieur dus. Ga voor een mooie scandinavische look met alleen wit en natuurlijke materialen of creëer een strak en modern interieur door wit te combineren met zwart en grijs. Een andere mogelijkheid is het strandgevoel in huis te halen door wit te combineren het met blauw, turqoise en natuurtinten. Kortom met wit is alles mogelijk.

 

 

Oranje is een warme zonnige, gezellige en stimulerende kleur. Felle kleuren geven een ruimte een sfeer van plezier en vrolijkheid. Het is van uiterste belang dat de kleuren goed matchen zodat er niks zal vloeken met elkaar en Pas wel op dat de kleur niet gaat overheersen. Je kunt gaan voor één meubelstuk in de oranje kleur zodat het de eyecatcher van de ruimte wordt of wil je oranje in heel je interieur naar voren laten komen combineer het dan met bruin en terra tinten.

 

 

Zwart is spannend, mysterieus maar ook intens. Met zwart kun je spannende contrasten in je interieur maken. Of met zwart kun je accenten aanbrengen in een ruimte. Zwart is niet de meest voor de hand liggende keuze als we het hebben over gezelligheid en sfeer, maar toch creëer je met zwart een elegant, rustiek, klassiek en stoer interieur. Verder zal zwart waarschijnlijk alle kleuren overleven als het gaat om stijl en glamour. Het staat voor rijkdom, chique.

 

 

Grijs is een goede keuze omdat deze makkelijk te combineren is en dus makkelijk te gebruiken is als basis voor je interieur. Er is geen kleur te noemen die niet te combineren is met grijs. Wel is het belangrijk te kijken wat voor grijs je gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld grijs met een groene toon dan creëer je een warm interieur en bij gebruik van grijs met een blauwe toon creëer je juist wat koeler interieur en met de echte grijze kleur kun je een mooie industriële look creëeren.

 

 

Terra Pink is een combatie van terra cotta en oud roze, het resultaat van deze combinatie is een prachtige warme kleur. Terra pink is een specifieke kleur die niet met alles te combineren is, maar combineer je deze kleur met aardetinten, oud roze en bruintinten dan creëer je een geweldig warm, knus en rustgevend interieur.

 

 

Aqua blauwige groentinten zijn vooral rustig en koel. Creëer een vrolijke zomerse sfeer door het te combineren met paars, okergeel en natuurlijke materialen. Of wil je juist een dramatischer effect, gebruik dan de aqua kleur in combinatie met donkerblauw, donker rood of donker paars.

 

 

Turqoise kan zowel een warme als koele uitstraling geven aan een ruimte afhankelijk van waarmee je deze kleur combineert. Deze kleur laat zich uitstekend combineren met vele andere kleuren. Denk hierbij aan wit en zelfs zwart, maar ook aan vergrijsde kleuren, aarde tinten en andere blauw – groen tinten. Of wil je juist voor een verrassend effect gaan, combineer turqoise dan bijvoorbeeld eens met de kleur rood.

 

 

Mintgroen is een kleur die niet met alle kleuren samen gaat, maar toch is het een fijne kleur voor je interieur. Wanneer je mintgroen op de juiste manier wil combineren gebruik deze kleur dan in combinatie met pastel, grijs en natuurtinten. Gebruik mintgroen voor een Scandinavische look, met een hintje pasteltinten.

 

 

Paars is een vrolijke, warme en zachte kleur die een prachtige toevoeging aan je interieur vormt. Je kunt het bij een paarse kast houden, maar je kunt ook voor meerdere paarse meubels gaan. Hierbij kan je ervoor kiezen om het rustig te houden en allemaal dezelfde tinten paars in je interieur te halen. Of om hier net mee te experimenten en af te wisselen. Een andere mogelijkheid is paars combineren met donkerblauw en okergeel of tuqoise voor een vrolijk effect.